İçeriğe geç

Tekleyen Ne Demek

Tekleme ürün ne demek?

Bir ürün teklemeli olarak etiketlendiğinde, bu ürün yalnızca belirli bir renk veya beden seçeneğinde mevcuttur. Teklemeler genellikle belirli bir moda trendine hızlı bir şekilde yanıt vermek veya envanter yönetimini optimize etmek için kullanılır.

Tektür ne demek?

Doku bir kalite kriteridir. Başka bir deyişle, bir ürünün yapısal ve yüzey özelliklerinin yanı sıra mekaniğinin sınıflandırılmasıdır. TDK’nın sözlük anlamı nedir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde doku kelimesinin anlamı, her dokunun kendine özgü özellikleridir.

Tekettür ne demek?

Tekerrür, bir kişinin suçtan mahkûm olmasından sonra belli bir süre içinde tekrar suç işlemesi ve bu durumun kişiye ceza hukuku ve infaz hukuku hükümlerinin uygulanmasına yol açmasıdır.

Teğellenmek ne demek?

1. (Kumaş parçaları) Zımbalanarak tutturulacak.

Tekleme ne anlama gelir?

Tekleme; Motorun yanma odasında ateşlemenin yanlış zamanda gerçekleşmesi veya bazı silindirlerde hiç gerçekleşmemesi durumudur. Teklemeye neden olan ateşleme sorunları; Bujilerden, buji kablolarından, ateşleme bobininden veya distribütör kapağından kaynaklanabilir.

Araba teklerse ne olur?

Tekleme motora zarar verir mi? Tekleme motorun aşırı ısınmasına ve hasara neden olabilir. Tekleme yaşıyorsanız, aracınızı mümkün olan en kısa sürede bir oto tamirhanesine götürmeniz en iyisidir. Ayrıca, başka sorunlar olup olmadığını görmek için motorunuzu mutlaka kontrol ettirmelisiniz.

Tekniye ne demek?

(ﺗﻜﻨﻴﻪ) i. (Ar. künyeden tekniyeye) İz bırakmak, iz bırakmak: Peygamber Efendimizi (s.a.v.) Kureyşli Ebü’l-Kāsım (Kāsım’ın babası) (Muallim Nâci) ile niteleyip nitelemişlerdir.

Tektur ne demek?

aynı, benzer, bir cins.

Tek tür tanecik ne demek kimya?

Aynı tür element veya bileşiği içeren bir madde tek tür parçacıktır. Bu nedenle Co elementtir ve CO bileşiktir. Elementler ve bileşikler saf maddelerdir. Bir parçacık, bir atom veya bir molekül olabilir.

4’te 4 ne demek?

İkinci Nüks İçin Koşullu Tahliye İkinci bir nüksün aksine, koşullu tahliye ikinci bir nüksetme için faydalı olmayabilir. Bu nedenle, ikinci bir nüksetmeye genellikle 4/4 cümle veya 4/4 cezası denir.

Mükerrir ne demek?

1 Tekerrür, daha önce işlediği bir suçtan kesin olarak mahkûm olan kişinin, mahkûmiyetin kesinleşmesinden sonra kanunda öngörülen süre geçmeden yeni bir suç işlemesidir.

Tepretmek ne demek?

T. (adım atmak) hareket etmek, hareket etmek, hareket etmek.

Teyel atmak ne demek?

Basting, iki kumaş parçasını geçici olarak birbirine tutturmak için kullanılan bir dikiştir. İğneye iplik geçirildikten sonra, ipliğin ucu düğümlenir. İğne kumaşa 2 santimetre mesafeden batırılır, tekrar çıkarılır ve son düğüm bağlanıp sabitlenir.

Telsi etmek ne demek?

(ﺗﻠﺜﻴﻢ) i. (ar. lesѕm telѕіm “öpücük” kelimesinden) Öpüşme: Kerbela Sultanı’nın imparatorluk emrini iletip kabul etti ve şu şekilde dua etti…

Terfik etmek ne demek?

Tefrik Nedir? Tefrik, tam anlamıyla “bölmek” veya “parçalara ayırmak” anlamına gelir. Hukuki terimlerle, davaların ayrılması veya davalarla ilgili işlemlerin ayrı ayrı devam etmesi anlamına gelir. Ayrım, Hukuk Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda da yer almaktadır.

Tekleme nasıl anlaşılır?

1: Motor rölantideyken gözle görülür sarsıntı. 2: Egzozdan düzensiz egzoz çıkışı, “teklemeli” bir ses çıkarıyor. 3: Rölanti devrinde azalma. 4: Güçte önemli azalma ve gecikmeli ivmelenme.

Tarlada tekleme ne demek?

Bu nedenle, ateşleme sisteminin herhangi bir parçasının arızalanması aracın yakıtı verimli bir şekilde yakmasını engelleyecektir. Bu duruma ateşleme hatası denir. Motorun nasıl çalıştığına bakarak ateşleme hatası olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Tekleme hissi ne demek?

Örneğin, normal atımlara ek olarak gelen ekstra atımlar, teklemelere veya kalbin durmak üzere olduğu hissine neden olabilir. Bu durumlara ekstrasistol denir. Bu durumlarda kalp atımları normal ve düzenlidir. Ancak, çok fazla uyarının aynı anda meydana gelmesi yukarıdaki duruma neden olabilir.

Tekleme ayakkabı ne demek?

Evin üyeleri tek tek bölümlerden geçirilir, kıyafetleri ve ayakkabıları özenle seçilir ve teslim edilir. Evin en yaşlı üyesi olan büyükanneyi giydirmeye gelince aynı işlem tekrar uygulanır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Turk Halki Telefon Uygulamalarini En Cok Ne Yapmak Icin Kullaniyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Onkoloji Escort