İçeriğe geç

Cumur Nerenin Yemeği

Sündürme nerenin yemeğidir?

Trabzon’un orta kesimleri, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan-Posof ve Artvin’in iç kesimlerinde Kuymak; Ordu’nun batısında, Tokat, Sivas, Giresun ve Trabzon’da “yağlaş” (yağlış); Trabzon’un doğusunda, Rize ve Artvin kıyılarında Muhlama; Çorum’da mısır unu kullanılmadan, tereyağ ve süzme peynirle hazırlanır…

Çimur nedir?

İçindekiler. Ana malzemeler; Fırınlanmış mısır unu, taze Minci peyniri ve tereyağı ile tavada pişirilen taze mısır ekmeğinin sıcak iç harcı.

Gömme nerenin yemeğidir?

Özellikle kış aylarında hazırlanan Bingöl’e özgü bir yemektir. Kullanılan malzemeye göre çeşitli isimleri vardır. Aslında gömülü killi topraktan yapılmış özel bir fırında pişirilse de bazen iki sac arasında da pişirilir.

Cızlak nerenin yemeğidir?

Cizlama – Denizli unu su ile karıştırılarak hamur yapılır. Patatesler haşlanır, rendelenir, hamura katılıp mayalanmaya bırakılır. 30 dakika dinlendirildikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp önceden yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve hafifçe bastırılır.

Sündürme hangi yöreye aittir?

2.Sündürme Sündürme adı verilen bu lezzet sadece Muğla’da değil Fethiye’de de oldukça popülerdir. Yöresel turpla hazırlanan ve yöre halkı arasında oldukça popüler olan Sündürme, turistler için bambaşka bir lezzettir.

Çökelek sündürme nerenin?

Sündürme peyniri nereden gelir? Sündürme peyniri, Türkiye’nin genellikle Güneydoğu Anadolu bölgesinde, özellikle de Diyarbakır bölgesinde üretilen bir peynir türüdür.

Gıllor nerenin yemeğidir?

Erzincan’a özgü bir yemek olan Gillor veya yoğurtlu bulgur köftesi, hazırlaması kolay bir tariftir. Bizim için özellikle kalabalık sofralarda kaçırılmayacak bir ziyafettir.

Kömbe nerenin yemeğidir?

Kömbe, Türkiye’de, özellikle Orta Anadolu ve Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ ve Malatya’nın Akdeniz bölgelerinde tipik bir hamur işi türüdür. Yapılış şekilleri biraz farklılık gösterir. Geleneksel olarak iki fırın tepsisi arasında pişirilir. Ancak elbette bugün aynı tarifi izleyerek elektrikli fırınlarda da hazırlanabilir.

Glor nerenin yemeğidir?

Gillor (Erzincan Yöresi) – Nefis Yemek Tarifleri.

Kedi batmaz nerenin yemeğidir?

Kedi Batmaz, yemekleri ve şefleriyle ünlü Bolu’dan bir tatlı tarifi. Mısır unuyla yapılır, balla tatlandırılır ve cevizle süslenir. Sadece birkaç malzemeyle hazırlanan bu helva, sadeliği ve pratikliğiyle dikkat çekiyor. Adı ve tadıyla büyüleyen bu tarifi denemek isteyenleri mutfağa alalım.

Alabörtme nerenin yemeğidir?

Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, süt çorbası, tarhana çorbası, düğün çorbası ve toyga çorbası en meşhur çorbalardır. Bunlardan bazıları Ankara tava, alabörtme, calla, çoban kavurması, relatif, uruş kapama, homaça, orman şiş, patlıcanlı et, sızıç, siyal ve siyerdir.

Mıkla nerenin yemeğidir?

Mıkla – Adıyaman yöresinin yumurta ve tereyağı ile hazırlanan basit yemeklerinden biridir.

Kırşehir’in en meşhur yemeği nedir?

Kırşehir’in tescilli lezzetlerinden biri olan çullama yemeği, tavuk eti, tereyağı, un ve tavuk suyu ile hazırlanıyor.

Sündürme nedir yemek?

Kızartmadan önce ufalanmış peyniri, dört bardak suyu (et suyu) ve tuzu ekleyip kaynatın. Bu arada, küpler halinde kesilmiş ekmek “eared” adı verilen küçük bir fırın tepsisine yığılır. Karışım kaynadığında, ekmeğin üzerine dökün. Sıcak olarak da yenebilir.

Kuymak hangi şehre aittir?

Trabzon’un ana yemeklerinden biri olan kuymak, mısır unu, tereyağı ve peynirden hazırlanır ve hem ana yemek hem de atıştırmalıktır; kahvaltı, öğle yemeği veya akşam yemeği olarak servis edilebilen çok lezzetli bir yemektir. Bu yöresel yemeğe “Mıhlama” veya “Muhlama” da denir.

Muğla’nın meşhur yemekleri nelerdir?

Günah kulesi, çertme kebabı, Bodrum mantısı, Milas köftesi, dana göğsü dolması, ekşili balık, oğlak yahnisi, Muğla halkası, ekşili balık, tarhana çorbası, kabak çiçeği dolması, börülce ve lokma gibi lezzetler Muğla mutfağının öne çıkan lezzetleri arasında sayılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort